Mad

Her kan du læse om mad og måltider i Havnely

I Havnely har forældrene stemt om, hvorvidt der skal tilbydes et frokostmåltid eller ej. Vi har igennem mage år tilbudt frokost til børnene, og vores køkken arbejder hele tiden ud fr ny faglig viden på området - dette indbefatter blandt andet at køkkenet har sat fokus på de nye kostråd.  De nye kostråd sætter blandt andet fokus på et øget indtag af bælgfrugter (fx. linser og bønner), fisk, æg, nødder og frø.

Vi ved at et sundt frokostmåltid er medvirkende til at skabe sunde kostvaner hos børn og bidrager til børnenes generelle trivsel og udvikling.

Køkkenet tager højde for allergier og særlige hensyn i forhold til børnenes kost.

 

Måltidet

 • Morgenmad

  Der tilbydes morgenmad fra vi åbner 6:30 til ca. kl 7:00.

  I vuggestuen vil der være havregrød med frugt/frugtmos samt brød.

  I børnehaven vil der være havregryn og knækbrød med smør.

 • Formiddagsmad

  Vi tilbyder alle børn formiddagsmad som vil være bestående af forskelligt brød og frugt. 

 • Frokost

  Til frokost tilbydes børnene et sundt og næringsfyldt måltid, det kan både med rugbrød med diverse pålæg, grød, varme retter (fx. fyldige grøntsagssupper, lasange eller somergryde med kyllingekød).

 • Eftermiddagsmad

  Vi tilbyder alle børn eftermiddagsmad som vil være bestående af forskelligt brød og frugt. 

 • Traditioner

 • Fødselsdage

  I Havnely har vi en fødselsdagspolitik, der siger, at I osm forældre ikke må medbringe noget hjemmefra. I både vuggestuen, børnehaven og hos piraterne gør vi noget ud af dagen, ved at snakke meget om, at barnet har fødselsdag, og om hvor mange år man bliver. Vi fejrer med flag og sang.

  Link til politik